Hoofdstuk 12: ‘Rode cijfers Snap positief ontvangen; aantal gebruikers groeit naar 187 miljoen’

 Snapchat heeft weer rode cijfers heeft gepresenteerd over het vierde kwartaal van 2017, toch zijn de kwartaalcijfers van Snapchat zeer positief ontvangen op de aandelenmarkten. Het moederbedrijf achter de veel gebruikte messaging-app Snapchat heeft bekend gemaakt dat het aantal dagelijkse gebruikers met 18 procent is gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016. Snapchat telde aan het einde van het vierde kwartaal 187 miljoen gebruikers.

Snap wist meer reclame inkomsten te genereren, waardoor een omzetgroei van 73 procent is gerealiseerd. Snapchat boekte een omzet van ruim 285 miljoen dollar, tegenover iets meer dan 165 miljoen dollar in het laatste kwartaal van 2016.

Netto verlies verdubbeld

Winstgevend is Snap nog steeds niet. Het nettoverlies is zelfs meer dan verdubbeld ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016. Snap boekte afgelopen vierde kwartaal een nettoverlies van 350 miljoen dollar tegenover 170 miljoen dollar in het laatste kwartaal van 2016. Het verlies is verder opgelopen door hogere investeringen en marketingkosten.

Snap heeft afgelopen kwartaal de Snapchat-app aangepast om deze toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Vorig kwartaal sprak Snap nog uit dat de toenmalige app mogelijk de gebruikersgroei in de weg kon staan. Om die reden werd de app aangepast. Snapchat heeft daarnaast last van concurrentie vanuit onder andere Instagram, WhatsApp en Facebook, waarin de afgelopen jaren vergelijkbare ‘Stories-functies’ zijn geïntroduceerd waarmee Snapchat groot is geworden.