Hoofdstuk 12: ‘Twitter kopieert feature Snapchat voor eenvoudig posten van video’s’

 

Twitter gaat het sneller en gemakkelijker maken om video’s te posten. Deze feature lijkt op die van Snapchat. Nieuwsportal Bloomberg heeft dat vernomen van bronnen in San Francisco die de app gezien hebben. Twitter wil meer gebruikers trekken, maar heeft nog niet aangegeven wanneer de nieuwe dienst wordt gelanceerd. De nieuwe app is ook nog niet af en zou nog flink kunnen veranderen vanaf de huidige proefversies. De rondom de camera gebouwde app moet gebruikers stimuleren om video’s en momenten te delen. 

 

 

The social media company already has a working demo of the camera-centered product, Bloomberg reported, citing people who have seen it. (bloom.bg/2FdEktm) However, the design as well as the timing of the product’s launch has not been settled upon and the tool could go through significant changes over the next few months, according to Bloomberg.

 

Facebook

Facebook heeft al ideeën van Snapchat overgenomen en ook Twitter-CEO Jack Dorsey heeft zich lovend uitgelaten over de features van Snapchat. Hij noemde de app modern en zei dat de Twitter-app verwarrend kan zijn. Twittergebruikers kunnen video’s maken en posten, maar dat eist meerdere tussenstappen.  Twitter heeft het lastig en veel last van weglopende gebruikers; met een aantal aanpassingen aan de tijdlijn en de app probeert het sociale platform om zijn bezoekers elke dag te laten terugkomen. Twitter wil een platform zijn dat laat zien wat “nu” aan de hand is in de wereld.