Hoofdstuk 8 [Contentmarketing] NS lanceert de eerste Nederlandse WhatsApp-thriller

 

Meer dan de helft van de ontvangers zou de WhatsApp Treinthriller aanbevelen aan een vriend. Dit blijkt uit een evaluatie onder 720 deelnemers. Ook gaf 93% aan vaker een soortgelijk cadeautje van NS te willen ontvangen. Vooral het karakter ‘Jens Tinder’ kon op veel sympathie rekenen, van de 7 personages ontving hij de meeste reacties van meelevende lezers.  Eind januari 2019 lanceerde NS de eerste WhatsApp-thriller van Nederland: Ontspoord. Reizigers kunnen zich aanmelden door een appje met ONTSPOORD AAN te sturen naar 06 57 54 xx xx. Deelnemers kunnen een week lang het verhaal volgen van Sarah, die na een werkborrel per ongeluk iets ziet wat ze niet had mogen zien en verdwijnt. Lukt het haar om haar onschuld te bewijzen voor ze gevonden wordt?

 

Opgevallen

De treinthriller is opgevallen bij de Koninklijke Bibliotheek en zij hebben interesse getoond om de eerste Nederlandse WhatsApp-thriller in het archief op te nemen. NS en de bibliotheek bekijken samen wat een mogelijke vorm zou zijn. Al met al een uniek en spannend experiment, dat gewaardeerd werd door onze reizigers. Of het een vervolg gaat krijgen is nog niet besloten, volg ons op sociale media voor de meest actuele acties en nieuwtjes.

Update 

Langzamerhand krijgen de ontvangers van Ontspoord meer gevoel bij het verhaal van Sarah en waarom zij de app-jes van haar ontvangen. Door ristricties vanuit WhatsApp (maximaal aantal mensen dat je tegelijk mag berichten) zijn een aantal berichten samengevoegd en hebben we meer tijd vrijgemaakt voor het versturen. Het totaal aantal komt nu uit op ongeveer 160 berichten. Ontvangers reageren massaal op de berichten (waarbij “Hans” er met kop en schouder boven uit steekt), @OntspoordNS, een weblog,  vele online reacties en de spontaan aangemaakte  WhatsApp-groepen laten de betrokkenheid van de “lezers” zien. Het team is erg druk met dit unieke experiment en haalt tegelijk veel plezier uit de reacties. Vrijdag rond 18.00u zal de laatste app verstuurd worden.