Hoofdstuk 1 en 2: [Video] POT: ‘Jouw drone peer-to-peer verzekeren!’ #social

pottt

Verzekeraar Reaal lanceert POT. Dit de eerste peer-to-peer verzekeringsapp waarmee je samen met een groep vrienden zelf onderling spullen kunt verzekeren zoals je drone of surfplank zonder tussenkomst van een verzekeraar. Met de sociale verzekering bepaal jij welke risico’s je met wie deelt en met welke inleg. Bij schade dien je via de app een claim en wordt deze door alle deelnemers beoordeeld; de meerderheid bepaalt of een claim wordt uitbetaald of niet. Blijft aan het einde van het jaar geld over, dan kan dit terug naar de deelnemers. POT maakt gebruik van de kracht van sociale netwerken door mensen samen risico op schade aan hun dierbare spullen te laten delen.

Risico delen

 

Fernando Hagel Franco, General Manager Digital bij Reaal-VIVAT:

POT maakt het mogelijk voor families, vrienden en mensen die een interesse met elkaar delen om elkaar te helpen bij onvoorziene omstandigheden, zonder tussenkomt van een verzekeringsmaatschappij. Dit brengt het sociale aspect terug bij verzekeringen. Daarmee gaan wij terug naar de roots van de onderlinge verzekering. Samen met je vrienden bouw je een POT. Met elkaar spreek je het doel van de POT af om bijvoorbeeld bepaalde kostbaarheden te verzekeren en elkaar te helpen indien nodig. Simpel en zonder polisvoorwaarden.

Met de app kun je via je mobiel een pot aanmaken voor een product die nu vaak niet of moeilijk te verzekeren zijn. Denk aan surfspullen of nieuwe gadgets. Als beheerder van de POT bepaal jij zelf de periodieke inleg, de looptijd en nodig je deelnemers uit via de contactenlijst in je telefoon of Facebook. Dankzij de berichtfunctionaliteit in de app kunnen de deelnemers met elkaar overleggen bijvoorbeeld als een claim door een van de deelnemers wordt ingediend of als deelnemers hun POT willen opzeggen. Om financiële transacties mogelijk te maken werkt POT samen met bunq.