Hoofdstuk 1 Stappenplan Facebook winkel maken #shop #hoofdstuk7

winkel 2 instellen

Hoe stel ik een Facebook Store in met behulp van Facebook?

Volg deze stappen om een ​​Facebook-winkel op te zetten:

 1. Stap 1: Ga naar uw Facebook-pagina en configureer de winkelpagina.
 2. Stap 2: stel je winkeldetails in.
 3. Stap 3: Configureer uw betalingen.
 4. Stap 4: voeg een product toe aan uw Facebook-winkel.
 5. Stap 5: uw bestellingen beheren en klaar!

Volg de Nederlandse stappen onder de Amerikaanse tutorial:

Stap 1: Ga naar uw Facebook-pagina en configureer de winkelpagina

De eerste stap is om naar uw Facebook-bedrijfspagina te surfen. U moet wel zijn aangemeld bij de bedrijfspagina en beheerdersrechten hebben. Standaard hebben veel Facebook-bedrijfspagina’s al de winkelpagina getoond wanneer u bent ingelogd. Uw klanten zien het niet, maar u wel. Om aan de slag te gaan, gaat u naar het tabblad Winkel aan de linkerkant en klikt u erop.

Facebook-winkelpagina

Heeft u problemen met het vinden van het tabblad Winkel?

 

winkelpagina-instellingen

Stap 2: stel je winkeldetails in

Lees dit voor in de VS gevestigde winkels ??
Selecteren van de Winkel tab onthult een pop-up die de installatie uitlegt waar je doorheen wilt lopen.
Voel je vrij om het te lezen en klik vervolgens op de Start knop.
Facebook-winkel instellen
Er verschijnt nog een pop-up met vragen over uw bedrijfsgegevens. Begin met het invullen van uw bedrijfstype en adres. Klik vervolgens op volgende.
winkel 2 instellen
De volgende stap vraagt ​​om de staten waarin u zaken doet en uw belastingregistratienummer. Je kunt deze stap nu overslaan, maar op een gegeven moment moet je Facebook deze informatie geven.
btw nummer
In de volgende stap kun je aangeven welk type producten je op Facebook wilt verkopen.
Hoe te verkopen op Facebook: wat verkoop je?
We zijn nog niet klaar met belastingen! In de volgende stap vraagt ​​Facebook naar het type bedrijf en informatie van uw zakelijke vertegenwoordiger – dit is hoogstwaarschijnlijk uw eigen informatie, tenzij u iemand anders wilt aanwijzen.
belasting informatie

Met dat gedaan, heb je de moeilijke dingen achter je, en je kunt nu de installatie van je winkel op Facebook voltooien.

De laatste dingen die u moet verduidelijken zijn uw verzendopties, het retourbeleid en e-mail met klantenservice. Kies uit de lijst met beschikbare verzendopties en stel uw gegevens in voor elke verzendoptie.

verzending

Volgens de regels van Facebook moet je het pakket binnen drie werkdagen na ontvangst van de bestelling verzenden. De klant moet het pakket binnen tien dagen na bestelling ontvangen – dat is een van de factoren die Facebook-shopping aantrekkelijk maken voor mensen. U moet ook verzendservices gebruiken die functies bieden zoals tracking en ontvangstbevestiging. Nog een belangrijk detail is dat de klant zijn bestelling binnen 30 minuten na aankoop kan annuleren als je deze nog niet als verzonden hebt gemarkeerd.

Bovendien staat Facebook je niet toe om internationaal te verzenden of te verkopen aan andere landen dan het jouwe – het land waarin de winkel is opgericht. In de meeste gevallen, als iemand uit een ander land je winkelpagina bezoekt, zullen ze zie een lege pagina, zoals deze:

Verkopen op Facebook: voorbeeld van een lege winkel

Een laatste stap voordat u de installatie voltooit die u mogelijk moet doorlopen, is akkoord gaan met de Handelsvoorwaarden en -beleidsregels (afhankelijk van uw accountinstellingen en locatie).
erg belangrijk
Lees dit voor winkels die niet in de VS zijn gevestigd ⛔??
erg belangrijk

 

 

Facebook winkel: kassa methode

 

 

valuta

Met dat gedaan, wordt u naar uw nieuwe Shop-pagina gebracht waar u uw producten kunt toevoegen en alles kunt instellen.

Stap 3: Configureer uw betalingen

Afhankelijk van het land waar u werkt, biedt de Facebook-winkelmodule u hier een andere set opties. Voor Amerikaanse bedrijven bestaat de meest gebruikelijke set-up uit het koppelen van een bankrekening en het laten storten van het geld (van uw bestellingen) daar.

In andere gevallen – voor andere internationale locaties – laat Facebook je misschien betalingen via PayPal of Stripe instellen.

Het integratieproces zelf is eenvoudig, maar het verandert van tijd tot tijd als gevolg van de updates met PayPal en Stripe zelf.

streep betalingen

Het goede nieuws is dat je tijdens de installatie bij de hand zult worden genomen door de Facebook Store-interface.

⚠️ “Ik zie deze sectie niet!”

Ja, in sommige gevallen ziet u dit gedeelte van de installatie helemaal niet – dit gebeurt bijvoorbeeld als u een in de EU gevestigde gebruiker bent. In dat geval kunt u doorgaan naar de volgende stap hier te klikken.

Wat volgt is de instelling van de bankrekening voor gebruikers in de VS. ??

Op dit moment zou u een module moeten zien waarin u wordt gevraagd uw betalingen in te stellen om uw winkel te publiceren. Klik op de Stel betalingen in om verder te gaan.

De eerste pop-up vraagt ​​om uw belastinggegevens. Dit is verplicht en kan later niet worden bewerkt. Zorg er dus voor dat u over de juiste informatie voor uw bedrijfsnaam, uw werkgever-identificatienummer en uw wettelijke naam beschikt. Klik op de Bespaar knop.
De laatste stap is om uw bank te linken voor betaling. Voer uw bankrouting- en rekeningnummers in, samen met de naam op de rekening. Klik op de Bespaar knop.

Stap 4: voeg een product toe aan uw Facebook-winkel

Zo ziet uw nieuwe Shop-pagina eruit wanneer u hem voor het eerst maakt:

Facebook winkelen: lege Facebook-winkel

Zoals u kunt zien, moedigt Facebook u aan om uw eerste product toe te voegen. U kunt dat doen door te klikken op de Product toevoegen knop. Zodra u dat doet, ziet u het volgende formulier, maar dit zal verschillen op basis van uw land:

Voor in de VS gevestigde winkels ??
voeg product toe
Het formulier ziet er redelijk eenvoudig uit en bevat alle details die u zou verwachten.
 • Productfoto’s of video’s. Het toevoegen van ten minste één foto van uw product is een must. Het is veel beter om meerdere afbeeldingen toe te voegen. En als het relevant is, gezien het soort producten dat je op Facebook verkoopt, kun je ook een video toevoegen. Klik op Foto’s om productafbeeldingen in te voegen. Dit werkt net als elke andere uploadinterface waar je een afbeelding van je computer kunt pakken en deze naar de Facebook-winkel kunt uploaden.
 • Naam en op het Omschrijving zijn behoorlijk vanzelfsprekend. Nogmaals, dit hangt allemaal af van het type producten dat je verkoopt, dus voel je vrij om creatief te worden en te praten over wat het product speciaal maakt. U kunt ook gewoon de productbeschrijving kopiëren die u gebruikt in uw e-commerceshop.
 • Prijs. Geen enkele productvermelding kan leven zonder dit cruciale detail.
 • Inventaris. Als u uw voorraad bijhoudt, krijgt u inzicht in de hoeveelheid verkopen die u verkoopt en zorgt u ervoor dat alles bij het boek staat.
 • Verzendopties. Maak een keuze uit de set verzendopties die u tijdens de installatie hebt geconfigureerd en vul de details voor dit specifieke product in.
 • Deel dit product op je pagina. U kunt dit vakje aanvinken om het product op uw pagina te laten delen zodra u het goedkeurt.
 • Zichtbaarheid. Stel dit in op ‘Openbaar’.

Klik op Bespaar om het proces te voltooien.

Voor internationale winkels ⛔??
voeg productformulier toe

 

Als dat klaar is, ziet u uw product live op uw winkelpagina.

product live

Wanneer een klant erop klikt, ziet hij een meer gedetailleerde weergave, samen met een knop waarmee hij “Afrekenen op website” – dit leidt hen naar de productpagina in uw e-commerce winkel.

product live 2

U kunt op elk gewenst moment meer producten toevoegen aan uw winkel via de Product toevoegen knop.

voeg meer producten toe

Of, als het in uw geval zinvol is, kunt u ook productverzamelingen maken.

voeg verzameling toe

Uw producten beheren

Nadat u een bepaald aantal producten heeft geüpload, ziet u ze allemaal in een lijst in uw winkelbeheerpaneel. Om hier te komen, klikt u gewoon op de Uitgavehulpmiddelen link in de bovenste balk:

publicatiehulpmiddelen

Klik daar in de zijbalk op Producten. Je ziet een scherm zoals dit:

winkel beheren

Vanaf hier kunt u elk van uw producten bewerken en nieuwe toevoegen.

Stap 5: uw bestellingen beheren

⚠️ Orderbeheer is geen functie die wereldwijd wordt uitgerold voor Facebook-winkels. Het is meestal beschikbaar in de VS en op een paar andere plaatsen.

Hoe kom ik erachter of je deze functie hebt?

Eenvoudig, ga naar je Uitgavehulpmiddelen vanuit het hoofdmenu:

publicatiehulpmiddelen

Zoek de Openstaande bestellingen link in de zijbalk. Als het er is, heb je orderbeheer!

lopende orders

Zodra u op die link klikt, kunt u voor uw bestellingen zorgen, de details van elke bestelling bekijken, de informatie van de koper bekijken, met hem communiceren en uiteindelijk de bestelling uitvoeren. Bovendien stuurt Facebook je een melding wanneer een bestelling binnenkomt.

Om u eraan te herinneren dat u, volgens de regels van Facebook, elke bestelling binnen drie werkdagen na ontvangst van de bestelling moet verzenden. Zodra de bestelling is verzonden, klikt u op de Markeren als verzonden knop om alles te finaliseren.

Alternatieve opstelling: Hoe te verkopen op Facebook via uw bestaande e-commerce winkel

De scenario’s die tot dusverre in deze gids zijn gepresenteerd, waren allemaal behoorlijk ‘handmatig’ van aard, bij gebrek aan een beter woord. Wat ik bedoel is dat het opzetten van je Facebook-winkel helemaal aan jou was. Maar dat hoeft niet het geval te zijn.

Sommige van de moderne e-commerce oplossingen hebben een geweldige integratie met Facebook en zullen automatisch een winkelpagina voor u opzetten, terwijl ze ook uw externe e-commerce winkel en de Facebook Shop-pagina koppelen.

Dat betekent dat u op één enkele plaats voor uw bestellingen en producten kunt zorgen en alles naadloos kunt laten synchroniseren met Facebook.

We laten u twee manieren zien om dat te doen – met behulp van de meest populaire e-commerceoplossingen op de markt: Shopify en op het BigCommerce.

 Met dank aan Ecommerce platforms 2020-2021.