Hoofdstuk 12 [Interview] Herman Couwenbergh #WWV15 optreden “Social tools in de praktijk!”

unnamed (7)

Herman Couwenbergh werkt al sinds 1999 in de online wereld. Hij werkte in diverse functies en bij grote ISP’s leerde hij het online communicatievak en had Herman de kans te vormgeven aan het vak online marketing. De laatste jaren werkt hij als zelfstandig adviseur en helpt hij bedrijven, organisaties en individuen bij hun online communicatie en social media marketing. Hij spreekt op donderdag 22 januari 2015 om 13.15 uur marketing zaal A over “Social media tools en analyse in de praktijk!”

Zie jij een trend en evolutie in social media tools?

“De tools worden steeds ‘beter’, daar waar je eerst bereik mat door de volgers van retweeters bij elkaar op te tellen geven de huidige tools steeds vaker daadwerkelijk bereik van mensen die op dat moment ook echt online waren en je update konden zien.”
 

Waarom kunnen wij niet meer zonder social media tools?

“Tools, als verzamelnaam, geven je inzichten in je activiteiten, je ziet wat wel werkt en wat niet bij wie. Social media marketing zonder monitoring van de effecten is alsof je niet geïnteresseerd bent in wat er met je inspanningen gedaan wordt, je krijgt geen optie om aan te passen op de wensen van je volgers.”
 

Wat zijn drie tools die onmisbaar zijn voor managers tegenwoordig?

“Er zijn een aantal gratis tools om mee te beginnen: voor realtime monitoring van termen en inplannen van eigen berichten een tool als Tweetdeck of Hootsuite, content curatie via Bufferapp en social CRM via commun.it. Groeit de behoefte, dan kan gekeken worden naar betaalde platformen die dergelijke zaken combineren.”

 

Ondanks de vele tools lijkt social media marketing maar bij weinig organisaties te werken. Wat doe zij fout?

“Social media marketing is anders dan traditionele marketing omdat het realtime en 1op1 is waar marketeers gewend waren om ‘op afstand’ met de klant te communiceren. Angst voor de klant, raar eigenlijk, zou daar debet aan kunnen zijn, maar aan de andere kant biedt het de bedrijven die nog niet actief zijn, maar wel willen worden dus ook nog mooie kansen.”
 

​Wat wil je dat het publiek onthoudt na jouw sessie op de #WWV15 22 januari 2015?​

“Dat social media marketing niet eng, moeilijk of duur is; maar grote kansen biedt voor wie zich erin wil verdiepen en wil leren.”
Credits foto: robvanesch.nl

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.