Hoofdstuk 12: Visual storytelling #tips #films #wat #online #boek #marketing

 

search term

Wat is visual storytelling?

Visual storytelling is een manier om die aandacht van klanten vangt. Het is ook een methode ook de boodschap van het merk betrokken tot leven te brengen. Het visuele component is de mix van tekst, concept, animatie, video en/of afbeeldingen en kan een connectie, engagement en emotie tot stand brengen.

 

Submarine Channel | Best Interactive Storytelling Tools - Submarine Channel

 

Persoonlijke verhalen brengen het verleden tot leven. Ze helpen mensen om zich er mee verbonden te voelen; boeien en binden dus. Vertel individuele verhalen over persoonlijke ervaringen bij historische gebeurtenissen.

Maglr zegt over de doelgerichtheid:

Waarom is storytelling zo effectief? Dat komt door de werking van ons brein. Zeven gebieden in onze hersenen worden namelijk actief tijdens het verwerken van verhalen. Bij bijvoorbeeld uitgebreid geschreven verhalen worden fantasieën gesimuleerd tijdens het lezen. Dit zorgt ervoor dat het brein het verhaal beter onthoudt. Maar dat geldt ook voor de verhalen die wij horen of zien.

Waarom visuele storytelling?

In films?

 

  1. People Not Property (Historic Hudson Valley, VS) is een interactieve documentaire over de geschiedenis en impact van de koloniale slavernij aan de hand van persoonlijke geschiedenissen.
  2. Minority Report: The Jews of Lebanon (Arab News). In dit verhaal worden persoonlijke getuigenissen gecombineerd met foto’s en afbeeldingen over de Joodse geschiedenis van Libanon.
  3. Hidden Histories of Exploration (Royal Geographical Society, Londen) maakt gebruik van de collectie van de Royal Geographical Societyom de verhalen te vertellen van lokale tolken, gidsen en andere intermediairs die samenwerkten met de Europeanen die hun regio bezochten.
  4. Op Hart Amsterdam worden verhalen uit de stad verteld. Eén van de projecten is het Aids Memorial Quilt. Mensen voegen hun eigen ervaringen toe op deze website naar aanleiding van de collectie van het Amsterdam Museum.

Digital storytelling is simply this age-old act of storytelling but using digital media, perhaps introducing elements of images, audio, video and interactivity with the more traditional text or narrative. – Europeana as a Powerful Platform for Storytelling Report

 

Bovenstaande tips en voorbeelden komen voort uit het werk van de ‘TaskForce Europeana as a powerful platform for storytelling’.


#81203