#51205 Interview en CASE Nationale-Nederlanden #video ‘Jouw later’

unnamed (39)

(VERVOLG INTERVIEW RONALD KRIJGSMAN UIT HET BOEK)

Wat zijn voor NN de belangrijkste social media netwerken, waarom?

“Vanuit corporate richting eindklant zijn dit LinkedIn bedrijfspagina, Facebook en Twitter (webcare filtert de conversaties). Vanuit accountmanagement richting intermediair is dit LinkedIn en Facebook. Alles vanuit een strategisch Social Selling perspectief. LinkedIn is zeer ideaal om snel te engagen. We willen meer van elkaar weten, alvorens wij face tot face in gesprek gaan, dit laatste is overigens de ultieme bindingsfactor en zal ook zeker zo blijven. Ook het netwerk opbouwen in je LinkedIn voor een groter bereik en je kennis en ervaring op je eigen pagina te onderbouwen, biedt je al een succesfactor om als toegevoegde waarde bestempeld te worden. Facebook is voor ons de tool voor het intermediair om onze gezamenlijke klanten een goed vertrouwen te geven bij het bezoeken van de bedrijfspagina. Deze pagina dient te worden opgebouwd als een collage van foto’s met tevreden klanten en hun positieve reacties. Succesvolle content met klantbeleving! Daarbij is Facebook uitermate geschikt om via de promotie mogelijkheid de eigen onderneming onder de aandacht te brengen. Een tot een lokaal te verkleinen doelgroep en de gecreëerde content hiernaar te pushen is voor een relatief laag bedrag al een hoog resultaat haalbaar. Door deze middelen inzichtelijk te maken voor het intermediair geeft dit een verrassende nieuwe manier van lead-creatie in deze financiële branche.”

Wat verstaat NN onder social selling?

“We versterken o.a. de beeldvorming van ons merk NN. Dit kunnen we zien door bijvoorbeeld de LinkedIn Social Selling Index scores te analyseren. Hoe hoger deze SSI score, hoe actiever de collega’s netwerken en bezig zijn met versterken van het imago. Focus op dit kanaal is essentieel om de belangrijkste leads voor onszelf eruit te halen en hier op te acteren. Ook weet je waar je zakelijke connecties over praten door goed te luisteren en relevant te antwoorden. Proactief reageren, maar wel relevant zijn is de crux. In alle andere gevallen is het “te gemaakt” en zal je de klant niet voor je winnen. Onze Social Selling is eigenlijk een vertaling van de marketing en sales strategie, waarin onze corporate klantcontactstrategie als basis dient.”

“Onze kennisdeling is (deels) verplaatst naar Online. Middels bloggen en door online gesprekken aan te gaan creëer je waarde en straal je authenticiteit uit.”

Welke rol zouden sociale media moeten spelen in advies- en verkooptrajecten?

“Een rol als bereik vergroter van o.a. bedrijfscontent, is imago versterkend, ambassadeurs creatie. Vertrouwen kweken bij de klant dmv online personal branding. Het nieuwe promoten van je onderneming. Leadgeneratie, merk en service beleving, danwel co-creatie op product niveau. Advsieur zal producten moeten toelichten in de vorm van video content op zijn website om potentiele klanten te binnen en te triggeren. Wij als accountmnagement richting het intermediair zijn al in de weer met wijzigingen in de wettelijke regelgeving om deze in een persoonlijke en relevante wijze op te nemen middels korte video presentaties.”

Wat is jouw visie aangaande de Social Financial? Kan elke sales of adviseur zomaar een ‘Social financial’ worden?

“Ja, in de basis kan iedereen aan de slag met de genoemde kanalen om het netwerk in de branche te vergroten. In de wet van de wederkerigheid, zullen zij vanzelf betrokken worden in de online gunfactor. Mijn motto is in deze; “ga het gewoon doen, dan zul je je doel vanzelf vinden”

Je Social Financial typering, heb je wat mij betreft al bij een goed gevuld LinkedIn profiel en een regelmatige social presence. Om strategisch online plannen te kunnen uitrollen als sales zijnde, zal er nog wel een slag geslagen worden, dit is m.i. niet voor iedereen weggelegd. Hier ben je een een sales/adviseur 2.0 en moet het gebruik van Social Selling in je DNA zitten om dit goed te implementeren. Heb je dit tezamen met je branche kennis, dan denk ik dat een succesmanager van NU is geboren en er een mooie toekomst voor je is weggelegd. Een functierol, die nu nog net zo onbekend is als de CDO, maar nu al onmisbaar is om de transitie naar online business goed te doorlopen.”

Nationale-Nederlanden – Jouw later

 

Doelstelling

Bewustzijn rondom pensioenen vergroten en mensen motiveren na te denken over ‘later’. Dat is nodig, want een pensioen is noodzakelijk en belangrijk, de beslissingen liggen vaker bij mensen zelf in plaats van hun werkgever en die zijn er liever niet mee bezig. Doel is 30.000 interacties; een like, comment of share op social media kanalen.

Doelgroep
Mannen en vrouwen van 40+ jaar

Concept
Pensioen betekent ook; extra vrije tijd voor waar je altijd al van hield. Door drie videoportretten te creëren over gepensioneerden met een bijzondere hobby inspireren en prikkelen we mensen op een vermakelijke manier om na te denken over hun toekomst met de regel: hoe ziet jouw later er uit?

De docu’s tonen internetfenomeen Johan (83 jaar, house-opa), Tineke (83 jaar, waterskiester) en Ton (61 jaar, ijsklimmer). Zij vertellen over hun leven, hun bijzondere hobby en hoe ze hun toekomst zien. We zien de voldoening en blijven achter met de gedachte; ja, zo wil ik het ook.

Media en Middelen strategie

De drie mini docu’s zijn verspreid via eigen social media kanalen en geadverteerd op Facebook en Twitter binnen de doelgroep van Nationale-Nederlanden van 40+ jaar. Elke video is daarnaast getarget op interesses gebaseerd op de hobby in de docu (watersport, ijsklimmen, dans, EDM).

 

Tijdens de campagne is geoptimaliseerd naar de docu met de beste prestaties. De keuze uit drie docu’s heeft in ons voordeel gewerkt omdat de virale kracht van content niet te voorspellen is.

House-opa werd opgepikt door o.a. Linda, RTV NH, Glamour, VKMag en Flabber en heeft ruim 2,5 miljoen views gerealiseerd. Nadat duidelijk werd dat house-opa voor de meeste interacties zorgde is besloten om de overige docu’s niet meer betaald te pushen en de targeting te verbreden wat betreft interesses en leeftijd.

De docu’s zijn tijdens de campagne 2,8 miljoen keer bekeken en hebben 104.375 interacties gerealiseerd. Het doel is ruim gehaald! 5,4 miljoen mensen zijn bereikt, voor een pensioen campagne is dit vooral veel, met een relatief kleine media besteding van € 20.000.

Geef een reactie