Het @Handboek Online Marketing is het best verkochte boek over online marketing! #STOPDEBLABLA

Het @Handboek Online Marketing is het best verkochte boek over online marketing. In principe is het boek sinds 2008 al het standaardwerk op gebied van online marketing, digitale transitie en de online marketingstrategie. Het boek leert je over de toekomst van marketing, de link met traditionele marketing, het boek inspireert, legt uit en doet dit vooral crossmediaal. Het HOM6 draait om Online Marketing 5.0, zo schrijft ook CustomerTalk over de visie, meerwaarde en inzichten die het handboek ons oplevert:

 

Online marketing is geen kind meer. Net als de discipline digitale marketing is het vak de 25-jarige mijlpaal al ruimschoots gepasseerd. De moderne vormen van marketing kennen een hoofdrol in de huidige digitale transitie en gaan alweer naar de vijfde generatie van denken en doen. De versmelting met andere leergebieden – en de noodzaak online marketing op een hoger niveau te tillen – vragen om nuances.

Diepgaande inzichten

Meer dan ooit draait het Web 5.0 om koppelingen met het Internet of Things aan veeleisend mobiel consumentgedrag. Het vergt diepgaande inzichten in veel marketingkanalen en het oprecht willen brengen van een ultieme consumentenervaring. Voice marketing – denk aan Siri en Google Assistant – en de mogelijkheid om echte social engaging content te maken, vragen om gedegen kennis. Kennis die toekomstbestendig is.

Technologie en gedrag

Een gedurfde mix van technische mogelijkheden binnen het moderne marketingdenken wordt vitaal. Daarvoor heb je op beide terreinen vernuftige kennis nodig om tot een werkende online marketingmix en gelijksoortige campagnes te komen. De basistrucs werken niet meer en kunnen de kast in. De consument wil digitaal in alle lagen van de klantreis optimaal beleven, zoals:

  • Kan ik jouw producten al laten visueel scannen met Google Lens?
  • Deel je leuke content of doe je aan contentmarketing?
  • Is er een benadering gekoppeld aan sociaal, lokaal en mobiel die gebruikers op locatie van relevante informatie voorziet?
  • Zorgt jouw online marketingmix voor een daadwerkelijke digitale transitie of is het niets meer dan een boeketje van online instrumenten?