Hoofdstuk 1: “Oh Emma”, BrainJuicer Onthult ‘s Beste Reclames

brainsjuivcer

BrainJuicer Group PLC (AIM: BJU) is uitgeroepen tot het meest innovatieve onderzoeksbureau ter wereld en pionier in het testen van TV commercials gebaseerd op emotie, kondigt de Global FeelMore50™ aan, de eerste wereldwijde ranking van TV commercials ooit – en de beste reclame van 2014 zal u verrassen: “Oh Emma”, gemaakt door Leo Burnett Paris voor Le Trefle, een Frans wc-papier merk.

De beste

We weten dat “Oh Emma” de beste TV reclame van 2014 is, omdat dit de meest emotionele reclame is. Grootschalige studies over de effectiviteit van advertenties (The Long and the Short of It, IPA 2013) hebben aangetoond dat emotionele advertenties veel betere voorspellers zijn van marktsucces op lange termijn dan reclames die een persuasieve, rationele communicatiestrategie bevatten. Hoe meer emoties mensen voelen, hoe meer ze kopen. Ieder jaar worden er tienduizenden nieuwe reclames gemaakt. De FeelMore50 heeft de sterk voorspellende aanpak van BrainJuicer gebruikt om meer dan 400 van ’s werelds meest geprezen ‘viral’ en prijswinnende ads te testen en deze te ranken op een ‘1 to 5-Star’ sterren rating. Hoe hoger de rating, hoe groter de kans dat een advertentie in staat is om marktsucces op de lange termijn te creëren. De gemiddelde score voor 35.000 advertenties is slechts een 2-Star rating, maar de FeelMore50 commercials zijn allemaal 4 of 5-Star commercials en zeer emotioneel.

 “Oh Emma” 

De winnaar van dit jaar, “Oh Emma”, drijft de spot met onze moderne obsessie voor technologie. Deze grappige advertentie bewijst dat een klein merk in een alledaagse categorie genoeg emotie kan oproepen om te concurreren met een aantal van de grootste adverteerders ter wereld. Blijdschap is een succesvolle route naar emotioneel succes, maar dit is niet de enige route. Alle FeelMore50’s verleiden in plaats van overtuigen en zorgen ervoor dat mensen heel sterk iets voelen. De nummer twee in de ranking is een charmante reclame die op een vrolijke manier het wonder van vliegen tot de verbeelding laat spreken. Turkish Airlines werd bekritiseerd dat ze niet genoeg vluchten aanboden naar verschillende bestemmingen in eigen land – hun antwoord, gemaakt door Lowe Istanbul, was een emotionele belofte om het beter te doen. De nummer drie van de wereld is gemaakt door Anomaly US, voor Budweiser, die de strijd om beste Super Bowl ads voor de tweede keer op rij won met “Puppy Love”, een vervolg op de FeelMore50 winnaar van vorig jaar, “Brotherhood”. In de nieuwe commercial heeft het Clydesdale paard, net zoals zijn eigenaar, een nieuwe vriend – een schattige pup. De combinatie van ruige mannen en schattige dieren en zelfs een vleugje romantiek lijkt een succesvolle formule om mensen blij te maken.

Beloning 

“Graag feliciteren we de merken en hun reclamebureaus die dapper en briljant genoeg waren om befaamde 5-Star reclames te maken. Hun beloning is de verbondenheid die mensen voelen met een merk, en dit genereert tevens de grootste commerciële opbrengsten,” zegt Kearon. BrainJuicer zal een reeks van Movie Mornings voor klanten en bureaus aanbieden om de beste advertenties ter wereld en de benodigdheden voor 5-sterren succes te presenteren. Het eerste zeer succesvolle rode-loper evenement was op het Londense Leicester Square op 15 januari. De volgende Movie Morning zal plaatsvinden in New York op 12 februari en vervolgens zijn er edities in China, Singapore, Brazilië, India en Europa waar BrainJuicer meerdere vestigingen heeft. De Global FeelMore50 kan bekeken worden op //feelmore.brainjuicer.com/. Deze zal geüpdate worden met de resultaten van de reclames van de Super Bowl 2015.

Het IPA bewijs voor emotioneel adverteren, “The Long and the Short of It”, kan geraadpleegd worden via //www.ipa.co.uk/Framework/ContentDisplay.aspx?id=9225.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.