Hoofdstuk 14: WhatsApp betaal-verzoek-Tikkie-betaalapp wint Award #mobile_experience

De Tikkie-betaalapp heeft de DDMA Mobile Award gewonnen. Ruim veertig vakspecialisten, werkzaam bij grote merken als Philips, bol.com, Coolblue, Sanoma, Marktplaats, KLM en ING, brachten hun stem uit en kozen bijna unaniem voor de app waarmee je via WhatsApp betaalverzoekjes kunt sturen. 

Uitreiking

De uitreiking van de Mobile Award vond plaats tijdens een speciale sessie van de DDMA Mobile Elite, waarin de absolute top van mobile specialisten regelmatig bij elkaar komt.

Simpel en makkelijk

De Tikkie-app, die in slechts drie maanden gebouwd is, is te gebruiken door klanten van alle banken en maakt gebruik van iDeal om de betalingen uit te voeren.
Freek de Steenwinkel, Lead Product Owner Tikkie bij ABN AMRO, gaf een inhoudelijke presentatie over zijn succesproject.
We hebben geprobeerd een probleem op te lossen op de meest simpele manier die er was. Iets eenvoudigs maken is, anders dan mensen vaak denken, best moeilijk. Het is voor ons heel bijzonder dat de Mobile Elite ons heeft uitgeroepen tot winnaar. Om zo’n prijs te krijgen van je vakgenoten is heel waardevol.

Bart Fussel namens de DDMA Commissie Mobile:
We zijn heel blij dat zoveel specialisten uit de Mobile Elite van Nederland mee hebben gestemd om te bepalen welke app of site de beste mobile experience biedt. Tikkie voldoet aan alle criteria; het lost een probleem op dat we allemaal hebben, is innovatief en heeft fantastische tractie. De bijna unanieme keuze van de mobile marketeers en product owners onderschrijft wat al meer dan een half miljoen gebruikers heeft overtuigd om de app te gebruiken.
Tijdens DDMA Elite sessies komen de beste specialisten uit een vakgebied op uitnodiging bij elkaar om kennis over het vakgebied te vergroten en vakmanschap te stimuleren. De Mobile Elite wordt georganiseerd door de DDMA Commissie Mobile. Andere DDMA Elite sessies worden georganiseerd voor vakspecialisten in o.a. Search, Social, Digital Transformation en CRO.
DDMA is de brancheorganisatie voor marketing en data.