Hoofdstuk 1 Nummer 1 stomerijservice- & kledingreparatieplatform door samenwerking

beste boek online marketing

Vanaf 1 november 2022 zullen bijna 1000 Stomerij.nl winkelservicepunten bij onder andere SPAR, Plus en Albert Heijn doorgaan als Dobbi servicepunt. Dobbi is momenteel met meer dan 850 servicepunten actief bij onder andere JUMBO, Poiesz en op diverse PostNL Retail punten. Door de samenwerking ontstaat het grootste en meest duurzame stomerijservice- & kledingreparatieplatform van Nederland. Dobbi sorteert hierbij voor op de transitie naar circulair textiel. Kleding wordt nog vaak weggegooid omdat er een vlek in zit of omdat deze kapot is en dat moet veranderen. 

 

Marktleider in Nederland

Door de samenwerking kunnen kleding en schoenen ingeleverd worden bij de (service)balie van meer dan 1750 aangesloten winkels. De reiniging en reparatie wordt uitgevoerd door de beste stomerijen van Nederland. Stomerij.nl heeft zijn reinigingslocaties de afgelopen jaren volledig gemoderniseerd en verduurzaamd. De orders worden door PostNL opgehaald en teruggebracht in de winkel. Doordat PostNL al dagelijks in of nabij deze winkels komt worden duizenden ritten per week en dus CO2-uitstoot bespaard.

 

 

Circulair textiel

De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. “ Kleding wordt vaak weggegooid omdat er een vlek in zit of omdat deze kapot is en dat moet veranderen. Met 1750+ servicepunten in Nederland maakt Dobbi professionele reiniging en reparatie van kleding en schoenen voor iedereen bereikbaar.” aldus Maurits Tiethoff en Ruben van Pelt, oprichters van Dobbi. Een belangrijke ontwikkeling voor de kledingindustrie komt in 2023 wanneer er via een UPV-regelgeving een verwijderingsbijdrage op textiel wordt ingevoerd. De doelstelling van deze Europese UPV-regelgeving is het realiseren van een circulaire textielketen in 2050. “ Als marktleider in Nederland gaan wij ons inzetten voor het verlengen van de levensduur van kleding en schoenen want dit is een belangrijk onderdeel van de circulaire textielketen”.

Samenwerking om energiecrisis tegen te gaan 

‘’Door de samenwerking bespaart Stomerij.nl enorm veel ritten en hiermee Co2. De samenwerking met Dobbi lag al langer voor de hand maar werd versneld door de energiecrisis. De partners in Stomerij.nl zijn in de basis textielreinigers. Dobbi biedt een logistieke optimalisatie en is sterk in software en marketing. Wij kunnen ons focussen op onze core business van textielreiniging. Door de samenwerking kunnen alle partners verder investeren in kwaliteiten en maken wij gezamenlijk de wereld een stuk schoner en meer circulair” aldus Olsman, Directeur Moderna en partner bij Stomerij.nl.

PostNL strategische partner

Wij zijn zeer verheugd met deze uitbreiding van Dobbi, samen verder bouwen met oog op verduurzaming is wat ons aantrekt in deze samenwerking. “ We monitoren continu de was-stroom om te kijken waar we nóg beter kunnen plannen om zo het aantal keren dat we in dezelfde straat of bij eenzelfde retailer komen tot het minimum te beperken. Door die continue monitoring en flexibiliteit kunnen we gezamenlijk een mooi product neerzetten ”, aldus Kees Wortman, Projectleider Logistieke Strategie bij PostNL

 

Dobbi werd in 2018 opgericht op basis van de inzet van het logistieke netwerk van PostNL kan kleding op ieder adres in Nederland worden opgehaald en bezorgd met minimale Co2 uitstoot. De afgelopen jaren groeide Dobbi naar 850+ winkelservicepunten, mede door een integratie in de PostNL Retail Terminal. Door de samenwerking wordt dobbi het grootse en meest duurzame reparatie en stomerijservice-platform van Nederland. Dobbi biedt tevens een landelijke haal- en brengservice aan huis en een zakelijke dienst voor de reiniging en reparatie van bedrijfskleding. Eerder werd Dobbi verkozen tot beste stomerij van Nederland en de meest innovatieve stomerij ter wereld. Afgelopen jaar werd dobbi door de Provincie Noord Holland uitgeroepen tot Meest Veelbelovende Bedrijf (OVNH 2021). Kijk op www.dobbi.com/servicepunten voor een overzicht van onze servicepunten.

 

Stomerij.nl is een samenwerking van de drie meest toonaangevende stomerijen van Nederland. Elk van de partners loopt voorop op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid en voldoet aan de strengste Europese milieueisen. De partners van Stomerij.nl zullen zich aansluiten bij het Dobbi platform om zo hun klanten nog beter te kunnen blijven bedienen.