Hoofdstuk 14: Mobile en e-commerce? De beste online supermarkt van Nederland in de maak

Detailresult Groep gaat intensiever samenwerken met e-business specialisten om met DekaMarkt ‘de beste online supermarkt van Nederland’ te worden.  De partijen werken al ruim tien jaar samen en sinds 2015 is er sprake van een strategisch partnerschap. Dit jaar wordt die samenwerking nog verder geïntensiveerd. Dit vindt onder andere plaats middels intensieve sprints op basis van het Agile Scrum framework ten behoeve van de verschillende boodschappensites van Detailresult. Snakeware staat bekend als toonaangevend e-business specialist en behaalde recent de nummer 1 positie in de jaarlijkse ranking van beste e-business bedrijven in Nederland. Snakeware behoorde vorig jaar tot de eerste bedrijven die software mochten ontwikkelen voor de revolutionaire Microsoft HoloLens.
 
We hebben de ambitie om aanzienlijk te groeien in het e-commerce food kanaal en willen onze klanten de beste boodschappensite van Nederland bieden.
Dit zegt Bart Oprel, CFO bij Detailresult Groep. “Ons doel is dat iedere klant onze kernwaarden terug ziet en ervaart bij het gebruiken van onze online services. Om dit doel te kunnen realiseren zullen we ook in 2017 de nodige investeringen doen.”

Snakeware

Snakeware wordt verantwoordelijk voor de gebruiksvriendelijke interface, de creatie, het testen en implementeren van de vernieuwde e-commerce websites. “Dankzij de resultaten die we de afgelopen jaren hebben geboekt, is er veel vertrouwen dat we Detailresult kunnen helpen om de online ambities te realiseren,” zegt Ate van der Meer, CCO van Snakeware. “Het intensiveren van ons partnership is daarom een logische vervolgstap.”
Naast een ultramoderne en user-oriented benadering heeft DekaMarkt de bezorgservice in de afgelopen periode sterk uitgebreid. Consumenten die woonachtig zijn in de regio van maar liefst 60 supermarkten van DekaMarkt kunnen nu al de voordelen ervaren van het online boodschappen doen. “In al deze regio’s zien we een gezonde autonome groei,” aldus Oprel.