Hoofstuk 14: YouKnowMe: ‘De eerste Nederlandse social mobile game’

Bureau Boondoggle LifeLabs introduceert de eerste social mobile game die je kunt spelen met al je vrienden tegelijk. waar de meeste bestaande mobile games zich beperken tot één tegen één. Het centrale thema van YouKnowMe is hoe goed jij jouw vrienden kent en inschat. Met verrassende, ietwat provocerende vragen over stijl, karakter, talent, relaties en seks daagt YouKnowMe op een ludieke manier uit. De applicatie is gratis verkrijgbaar via de Apple- en Android App store.

 

YouKnowMe speel je  met een groep Facebook-vrienden. Elke speler krijgt een onverwachte en licht provocerende vraag en moet als antwoord een gemeenschappelijke Facebook-vriend aanduiden. De andere spelers moeten het antwoord raden, met vaak verrassende resultaten als gevolg. De speler die zijn vrienden het beste kan inschatten, wint.
YouKnowMe wil op een ludieke manier vrienden uitdagen. De vragen in YouKnowMe overstijgen de dagelijkse gesprekken binnen een vriendenkring, maar confronteren de spelers met fictieve, ongewone situaties. Door antwoord te geven, krijgen vrienden een beter zicht op wat ze van elkaar denken op vlak van stijl, karakter, talent, relaties en uiteraard… seks. Een greep uit de vele vragen:

–  ‘Speler A’ gaat in een sekte. Wie wordt zijn goeroe?

–  Bij wie zou ‘Speler B’ graag eens in het pashokje willen gluren?

–  ‘Speler C’ wordt CEO. Wie ontslaat hij als eerste?

 

Vereisten en specificaties

Een Facebook-profiel en gemeenschappelijke Facebook-vrienden zijn vereist. Het game is geschikt om het zowel fysiek samen met vrienden als op afstand met elkaar te spelen. Vragen zijn in het Nederlands of in het Engels, afhankelijk van de ingestelde taal van de speler op Facebook. YouKnowMe is gratis beschikbaar voor Android //play.google.com/store/apps/details?id=eu.boondoggle.lifelabs.youknowme en iPhone //itunes.apple.com/nl/app/youknowme/id548624932?mt=8.

 

Boondoggle LifeLabs: het team achter de applicatie

YouKnowMe werd ontwikkeld door Boondoggle LifeLabs, een team digitale ondernemers die vooral leuke dingen willen doen met de vele mogelijkheden die het internet biedt. Een andere bekende realisatie van LifeLabs is ‘Likify’, een digitale code waarmee je een ‘like’ of ‘vind-ik-leuk’-knop geeft aan een voorwerp waardoor je dat voorwerp meteen kan delen op Facebook.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.