Officieel persbericht en uitreiking Handboek Online Marketing 8 door drs. Hans Molenaar tijdens de Webwinkel Vakdagen #boek

Online marketingboek

Uniek crossmediaal boek mixt tech, purpose en mixed reality met de succesvolle online marketingmix

Eindelijk een crossmediale boek dat, naast de strategische online marketing, tech, analytics en groeiend mixed reality bij elkaar brengt. Deel 8 van het prijswinnende boek kent bijdragen van de beste experts uit Nederland en België. Tijdens de Webwinkel Vakdagen 2022 in de Jaarbeurs, heeft drs. Hans Molenaar het eerste exemplaar uitgereikt aan de auteur en senior marketingtransitie expert Patrick Petersen RDM MA Msc..

 

 

 

Online marketing boek #HOM8

Petersen zegt over zijn levenswerk: “Het herschreven Handboek Online Marketing 8 (#HOM8) is het meest complete, prijswinnende, gestructureerde, moderne en praktische management- en studieboek.”

 

De nieuwe realiteit, complexe klantreizen en de nano-influencer

HOM8 biedt de gebruiker extra wervend inzicht op gebied van bijvoorbeeld de inzet van nano-en micro-influencers tijdens online media-campagnes, het maken van boeiende content op basis van doordachte manieren van content-engagement, het stimuleren van virale marketing effecten en de (toekomstige) inzet van de mixed reality media en de Metaverse. Het kleurrijke – en vooral crossmediale – handboek biedt de professional theoretische inzichten die worden omgezet in de praktijk aan de hand van duizenden, digitale bijlagen. Het prijswinnende boek helpt een effectief online marketingplan te ontwikkelen en uit te voeren met de meest moderne middelen. De meer dan 6000 bijlagen, de oefeningen, cases en voorbeelden op de ondersteunende portal, maken van bestseller #HOM8 een crossmediale beleving met als doel: scoren met een moderne strategische online marketingcampagne!

 

9 grote veranderingen in het Handboek Online Marketing 8

In de achtste editie zijn een groot aantal verandering doorgevoerd die het moderne vakgebied toekomstbestendig en leerzaam in kaart brengt:

  1. Een letterlijk herschreven en uitgebreide versie (rond de 500 pagina’s) met aangepaste structuur en verdieping. Er is veel aandacht voor de veranderingen die de corona-periode heeft veroorzaakt.
  2. Op basis van de feedback van het onderwijspanel, een aangepaste volgorde van transitie traditioneel naar online, brede analysefase met een diversiteit aan (moderne) en herkenbare marketingmodellen.
  3. De lelijkeblokken met definities en link naar de bijlage, zijn vervangen door een plaatsing van de definities in de leestekst zelf. De QR-codes zijn aan de zijlijn geplaatst. Er is geen verstoring meer bij het lezen.
  4. Diverse onderwerpen, zoals social media marketing, social media influencers, de contentstrategie, mobile mixed reality en de metaverse, usability en online versie zijn flink uitgediept.
  5. Er is een nieuw hoofdstuk over customer journey mapping, big data en analytics en de inzet van handige tools om de analyse in het strategisch online marketingplan in te vullen.
  6. Via de QR-code kan in elk hoofdstuk naar relevante video-tutorials worden gelinkt, die de stof op video toelicht, dit naast de inmiddels 6000+ digitale bijlagen op de portal bij het boek.
  7. Meer aandacht voor de vertaling van theorie naar de praktijk, inclusief het bespreken van creatieve voorbeelden en handige gratis tools. Per online marketingmiddel is er veel aandacht voor de verbetering van de online conversie en de weboptimalisatie.
  8. De beste marketingexperts uit Nederland en België staan met expertcase en vermeldingen in het HOM8; leer van hun visie en learnings!
  9. Bij voorschrijving van de titel in het onderwijs, bieden wij een gratis online toets omgeving die als huiswerk of lesoefening kan dienen en aanvullend docentmateriaal. Per hoofdstuk zijn er vragen die de stof overhoren en de lezer-gebruik in stappen helpen het strategisch online marketingplan op te bouwen. Deze toets omgeving is bij deel 7 uitgetest en als zeer prettig ervaren.

 

De inmiddels achtste druk van deze bestseller is herschreven, kent gratis tools en templates, nieuwe cases, handige stappenplannen, expertvisies, extra digitale bijlagen en praktische marketingmodellen.